lørdag 8. mai 2010

Røde Kors og Rød russ

En deilig lørdag fri for planer. Arild var helt syk etter å prøve den nye sykkelen, så vi tok den lange Frogner-runden rett etter frokost. Og vi syklet et helt kvarter raskere enn forrige søndag. Var det sykkelen eller formen som var bedre? (jeg hadde samme gamle sykkel......)

Etter en enkel og slankende (håper vi) lunsj dro vi til Jessheim hvor Røde Kors hadde stand og feiret Røde-Kors dagen. Ildsjelene for frivillighet sto på stand med smil om munnen som vanlig. Jeg er så imponert over disse menneskene - de gir hele tiden.

På Jessheim hadde også andre lag og foreninger stands, og vi traff våre gamle venner Grethe og Knut som representerte Leikaringen RAKNE ( i bunad... stakkar...)

Til slutt ble det litt kunst idag også. Den fra Kløfta anerkjente fotokunstner Jørn Tomter hadde vernissage av sin utstilling "The Norwegian Way" hvor han har dokumentert den norske russetiden. Han har fulgt russen hvert år fra 2001 og laget både bok og utstilling. Mange fine bilder, men kunst? Tja... Utstillingen ble først vist i London i 2007.

Nå står Arild klar til å grille indrefilet av svin, og jeg tror det blir litt rødt i glasset også. God helg!


Internasjonalt anerkjent fotokunstner fra Kløfta


There is no way like "The Norwegian Way"


Grete og Knut - gamle venner som slo et slag for Leikaringen RAKNE


Mette, Tore og Edith - venner fra Røde Kors

1 kommentar:

  1. Fint bilde det gitt. Koselig at du kom innom oss! Klem Mette

    SvarSlett