fredag 13. april 2012

Anna Karenina




I går var vi sammen med Cathrine og Marius på Nationaltheateret og så "Anna Karenina" av Leo Tolstoj.  Her er Cathrine, Karin og Marius ute på balkongen før forestillingen.



"Anna Karenina" er et av verdenslitteraturens storverk, og handler om kjærlighet, stor lidenskap, skam og ulykke.

Den rike ministerfruen Anna Karenina forelsker seg  i  den unge grev Vronskij, og de innleder et lidenskapelig kjærlighetsforhold.  Anna Karenina er fortsatt gift med Karenin og har en sønn, men kan ikke motstå Vronskij.  Hun føder Vronskijs barn som dør, og paret reiser senere til Italia.  Karenin nekter Anna samvær med sønnen Serjosja..  Etterhvert som lidenskapen avtar, begynner kjærlighetsparet å kjede seg, og det hele ender tragisk med at Anna Karenina begår selvmord ved å kaste seg foran toget.

Oppsettingen var i moderne versjon med en for oss ukjent skulespiller, Ågot Sendstad, i rollen som Anna Karenina.  Kulissene var meget enkle, og det var kun åtte personer med. Selve handlingen ble fremstilt i form av monologer  - noe som bidro til at den store dramatikken uteble.  Her er Ågot Sendstad som Anna Karenina.



Vi fikk også innblikk i livet til Vronskijs tidligere kjærest Kitty og Annas bror og svigerinne og deres liv og problemer.

Forestillinen har fått delte kritikker.  Og ja, den var spesiell!   Og den var vakker!!

Men vår konklusjon er at vi foretrekker klassikerne i tradisjonell versjon med lekre kulisser og stort ensemble.

Men det var en svært koselig kveld som vi avsluttet med en matbit i Dagligstuen på Hotel Continental. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar