torsdag 19. april 2012

Cartagena de Indias

Innseilingen til Cartagena




Vi er kommet til Columbia, det fjerde største land i Syd-Amerika.  Landet har 46 mill. innbyggere og er eneste land i Syd-Amerika med kyst både til Stillehavet og Det Karibiske hav.  Oljeeksport er viktigste næringsvei, men kull, kaffe, blomster, bananer og smaragder er også viktige eksportvarer. 

Vi hadde hørt at det skal være fint i Columbia, og dagens besøk i Cartagena forsterket dette inntrykket.  Cartagena er den nest eldste byen i Columbia, har en vakker innseiling med flott skyline og dens viktigste næringsvei er turisme.

”De gamle” hadde valgt en byrundtur, og besøkte La Popa Monastery (Augustinerkloster på en topp med flott utsikt over byen), San Felipe de Barajas (fort), San Pedro Claver (kloster og katedral) og gamlebyen.  Gamlebyen var meget vakker med fargerike hus med balkonger fra kolonitiden.

Turistindustrien i Columbia er i sterk økning, og landet sies å være et sikkert turistmål.  I fjor økte turismen med 12% i Columbia, mens den i gjennomsnitt i verden for øvrig økte med 4 %.  Vi skulle gjerne sett mer av dette fargerike landet.  Men vi måtte raskt videre denne gang.  Nå har vi kurs rett mot Panama-kanalen, og i morgen tidlig kl. 06:00 går vi inn i kanalen.  

Mor på sightseeing - Cartagena i bakgrunnen



Far på sightseeing i gamlebyen



Balkong i gamlebyen




San Pedro Claver kloster


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar