fredag 27. april 2012

Puerto Vallarta, Mexico

BEAUTIFUL – SAFE – CLEAN

and famous for

TEQUILA – COWBOYS - MUSIC

alt i følge vår lokale sjåfør Jesus.  Her finnes 24 bensinstasjoner og 500 liqour stores…..

Så noen facts: Turistmekka med 250.000 innbyggere og 3,5 mill turister årlig.  Fordomsfri og avslappet atmosfære, og kjent som et av de få steder i Mexico hvor homoseksuelle kan være åpne uten frykt for forfølgelse.

Men byen er også kjent for Liz Taylor og Richard Burton.  Det var her de innledet sin heftige romanse (mens de begge var gift på hver sin kant) som senere resulterte i to stormfulle ekteskap.   Puerto Vallerta var en liten døseby inntil filmregissøren John Houston i 1964 valgte området til ”location” for filmen ”The night of the Iguana”, og dermed var det slutt på tornerosesøvnen for byen som ble en magnet på kjendiser og rikfolk.  






Dette er en flott by som ligger langs verdens største bukt Bahia de Banderas.  Marius og Alexander har benyttet dagen til terrengsykling, og ”de gamle” har nok en gang benyttet seg av de lokale tilbudene.  Vi har vært på ”Tequila tasting”, fått en leksjon i ”Tequila making” av en energisk Ernesto, og vi har sett litt av hvert av denne vakre byen.






Lokal Mexicansk restaurant



På kaien var det fullt trøkk og skikkelig velkomstparty da vi kom tilbake.  Absolutt ALT gjøres for at vi skal trives og ha det moro.  Både far (og mor) kastet seg ut i dansen…..

Nå har vi besøkt tre steder i Mexico, og alle har vært svært forskjellige.  Det som imidlertid er felles er de utadvendte og hyggelige mexicanerne.  Og i morgen venter nye opplevelser i Cabo San Lucas. 









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar