lørdag 21. april 2012

Puntarenas, Costa Rica

Vi er kommet til Costa Rica (den rike kysten) – et positivt møte med nok et land i Mellom-Amerika.  Folk her er usedvanlig livlige og blide, damene usedvanlig vakre, politiet usedvanlig serviceinnstilte og lekre (ja, det er søte unge damer), havet er blått, regnskogen frodig, blomstene fargerike og vi er glade.

Hva vet vi egentlig om Costa Rica i Norge?  Ikke så mye, vil jeg tro…  Men landet har ca. 5 mill innbyggere, grenser til Nicaragua i nord og Panama i syd og til både Atlanter- og Stillehavet.   Innbyggerne er svært stolte over å ha en kvinnelig president – Laura Chinchilla valgt i 2010.  Landet er fredelig og militærmakten er avskaffet

Hovednæringen er turisme, men eksport av ananas, bananer og mikroprossorer er også svært viktig.  Landet er et foregangsland når det gjelder økoturisme, og det er store muligheter for spennende opplevelser i nasjonalparkene.



Marimba-spiller og guide



Sjåføren serverer rum...




Far og guide




Vi er i Puntarenas – den viktigste havnebyen og landets største fiskehavn.  Marius og Alexander valgte eventyr også i dag (kommer tilbake med bilder senere), mens mor og far tok en byrundtur med en fargerik lokal buss med to nydelige guider, en sprek (gammel) mann på marimba og en glad sjåfør som stoppet bussen midt på veien for å servere rum.  Sånn skal det gjøres.

Vi fikk se markeder og kulturinstitusjoner og bylivet for øvrig.  En fin tur som ble avsluttet med sang og spill om bord, og hvor deltakerne fikk prøve seg på marimba.    Skulle ønske vi kunne utvise litt av denne livsgleden i Norge også…… 





Far spiller marimba....




... og mor poserer...






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar