søndag 2. mars 2014

Auckland

Siste stopp på "Den store reisen" var Auckland - New Zealands største by med 1,4 mill innbyggere.  Byen ligger på et utstrakt vulkansk område og er formet som kjegler, sjøer, laguner, øyer og nedsenkninger i terrenget.  

Vi startet med en tur opp i "Sky Tower", den høyeste frittstående konstruksjon på den sørlige halvkule, 328 m (noen meter høyere enn tårnet i Sydney.....)  Her hadde vi flott utsikt over den vakre byen med alle øyer og åser og alle seilbåtene.  Byen har verdens største tetthet av seilbåt pr. innbygger og skal være verdens 3. beste by å leve i.  Slik virket det på mange måter, men Auckland var også eneste byen vi så tiggere i.  De så ut til å være Maorier....

Auckland Sky Tower 
Utsikt fra Sky Tower
Ivar må klatre.....
Auckland Sky Tower at night

I Auckland tok vi en hop on/hop off tur for å få se mest mulig på den korte tiden vi hadde til disposisjon.   Vi stoppet ved byens nye katedral, Holy Trinity Cathedral, en kjempestor og meget moderne katedral ...

Utenfor Holy Trinity Cathedral
Holy Trinity Cathedral
Holy Trinity Cathedral
... og Auckland Zoo.  Målet var å få se New Zealands nasjonalsymbol kiwi-fuglen, og det greide vi.  Fuglen er meget sky og sårbar, og det er sjelden man får øye på den i naturen.  I Auckland Zoo greide Arild å ta dette fine bildet.  Gratulerer til den stolte fotografen.

Kiwi-fugl
Så var eventyret over for denne gang, vi leverte vår kjære Hyundai på Auckland International Airport og sjekket inn på flyet Auckland - Sydney - Dubai - London - Oslo, en tur på 36 timer, hvorav 27 i luften.  

På Auckland International Airport
Heathrow Airport i London
Ett og et halvt døgn senere landet vi på Gardermoen, litt slitne, men svært opprømte etter alle de fantastiske opplevelsene "down under".  

Vi vil gjerne tilbake!!  Synd det er så forferdelig langt!!  Takk for eventyret New Zealand!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar