lørdag 8. mars 2014

Onegin


Onegin er en dramatisk, gripende og meget vakker ballett basert på Aleksandr Pusjkins roman og Peter Tsjajkovskijs musikk.  I går så jeg denne forestillingen på Operaen sammen med min gode venninne Dalia.

Hvilken aften!  Meget vakker og melodiøs musikk, utrolig dyktige dansere, pastellfargede kostymer i florlette stoffer, nydelige kulisser og kjærlighet, lidenskap og død.  Her var alt!!

Vi var først på introduksjonen, og dette er blitt så populært at man må være tidlig ute for å få plass.  En meget dyktig dame tok oss gjennom både Pusjkin og Tsjajkovskijs liv, litt historie fra Russland på 1800-tallet, handlingen i balletten og dansen.  

Duellen mellom Onegin og Lenskij
I en fullsatt opera nøt vi musikk og dans.  Dette er noe av det flotteste vi har sett av ballett, og etter hvert har vi sett ganske mye.

Ved siden av oss satt en meget engasjert mann som kastet seg frem i stolen og nynnet høyt på musikken. Artig.

Tatjana og Onegin i den siste dansen
Eugenie Skilnand danset rollen som Tatjana, og Philip Currell rollen som Onegin.  Vi har sett begge i store roller tidligere, og dette er klasse.  I den siste "pas de deux" var det en dristighet og vanskelighetsgrad man sjelden ser.  Kunst og idrett på meget høyt nivå.

Jeg er litt i russisk ballrus enda, og gleder meg nå enormt til årets kulturtur til Paris med Dalia.  Der skal vi både se og høre store internasjonale "kanoner".  Vi er heldige!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar