søndag 23. mars 2014

"På Druen" luktet....

Vinklubben "På Druen" samlet seg til årets første møte hos Gunn og Jan Håkon i går kveld.  Vertinnen hadde forberedt kvelden godt, og nå skulle vi lære oss luktingens kunst....  Vinsmaking skal ikke skje på tom mage, fortalte vertinnen, og aperitiffen ble derfor inntatt sammen med lekker fingermat av gravlaks.


Den eksklusive vinklubben "På Druen"
Deretter begynte undervisningen, og vi fikk utdelt et lukthjul hver og rødvin i 5 forskjellige glass med tilsetning av luktstoffer (pepper, paprika, vanilje, solbær og en vanlig).  Vi skulle lukte oss frem og notere om vi luktet disse duftene.  De fleste greide dette, mens bloggeren blandet vanilje og solbær.....

Så var det "eksamen" og vi fikk 2 forskjellige viner (en med pinot noir druen og en med flere italienske druer) og her skulle vi lukte og smake oss frem.   Pinot Noir vinen var fra Marlborough på New Zealand, så denne oppgaven greide bloggeren fint.

Det studeres og luktes....
Derette koste vi oss med nydelig lam og hjemmelaget karamellpudding og timene gikk raskt.  Arild fikk i oppdrag å komme med forslag til årets studietur, og han er allerede i gang.  Neste møte blir hos Karin og Arild 31. mai. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar