onsdag 5. mars 2014

RECITO 1. halvår 2014

Tirsdag 27.05.2014 hos Elna

I kveld diskuterte vi boken "En mann ved navn Ove" av Fredrik Backman.  Dette er historien om den lokale "Narvestad" Ove som går sine daglige inspeksjonsrunder i rekkehusområdet og flytter på sykler, sjekker kildesorteringen og ser etter at alt er i henhold til reglementet.  Selv ble han sparket som leder for borettslaget for flere år siden.....

Ove er nabolagets skrekk, men bak fasaden finnes en historie og en sorg, og når de nyinnflyttede naboene rygger over Oves postkasse, blir dette opptakten til en hjertevarm og humoristisk historie.

Det var delte meninger om boken.  Noen syntes typen var lett gjenkjennelig og at boken var humoristisk, mens andre syntes den bare var trist.  Jeg tilhører de som likte boken.  Les den gjerne og tenk gjennom dybden...  Det er mange skjebner der ute.



Tirsdag 22.04.2014 hos Gunn

Her er lesesirkelen RECITO samlet hos Gunn.  
Hilde, Karin, Alice, Elna og Gunn
I kveld drøftet vi boken "For mye lykke" av Nobelprisvinneren Alice Munro.  Munro er fra Canada og er kjent som novelleforfatter av klasse.  Hun har mottatt en rekke priser og utmerkelser, og i 2013 fikk hun Nobelprisen i litteratur.

Boken besto av 10 noveller, alle svært forskjellige og meget spesielle.  Her var det mange kvinneskikkelser og skremmende historier.  Vi var enige om at historiene var morbide, men samtidig fengende.  Det er første gang vi har lest noveller i RECITO, og vi liker nok bedre romanformen.  Interessant å bli kjent med Munos univers, men det blir nok en stund til neste Munro-bok.



Tirsdag 04.03.2014 hos Hilde
Vi er i gang igjen, og siden det var så lenge siden forrige møte, hadde vi to bøker å drøfte. Vi kunne også ønske et nytt medlem, Alice Heskestad, velkommen i Recito.  Hyggelig med nye ansikter og nye impulser.

Første boken vi drøftet i går var "Dager i stillhetens historie" av Merethe Lindstrøm.  Boken handler om fortielse og skjulte hemmeligheter i nære relasjoner.  Legen Simon var jøde og hadde en traumatisk barndom, men dette holdt han skjult for familien hele livet.  På sine eldre dager ble han stille og fraværende, og dialogen med hustruen og familien ble borte.  Hustruen hadde også en hemmelighet, nemlig et barn hun fikk i ungdommen og som ble adoptert bort. 

Boken var "langsom" og uten egentlig handling, men ga rom for refleksjon og ettertanke. Noen likte den svært godt, mens andre syntes den var "rar". Om Merethe Lindstrøm fortjente Nordisk Råds Litteraturpris for boken var det delte meninger.


Den andre boken var "Og fjellene ga gjenlyd" av Khaled Hosseini.  Det var knyttet store forventninger til denne etter forfatterens tidligere suksesser som "Drageløperen" og "Tusen strålende soler".  Boken omhandler skjebnen til lille Pari, født i en fattig familie i Afghanistan og gitt bort til et velstående ektepar i Kabul.   Handlingen spenner over flere generasjonger og kontinenter, fra Kabul til Paris, fra San Francisco til den greske øya Tinos, og vi får følge de forskjellige familiemedlemmers liv.

Også denne boken var det delte meninger om.  Noen likte den svært godt, mens andre syntes den var for lang og springende.  Bloggeren var blant de som likte boken og anbefaler den gjerne.   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar