søndag 2. mars 2014

Rotorua


Ny dag, nye muligheter.  Turen fortsatte nordover i det "thermale" området til Rotorua, og her kokte og boblet det overalt.  Byen er kjent for sin geotermiske aktivitet, og det finnes en rekke geysirer og mudderdammer.  Dette er årsaken til at turistene (3 mill i året) strømmer til Rotorua for å bade i svovel og varme kilder.  Rotorua har også fått navnet "Sulphur City", og det lukter svovel i hele området.  

Vi gjorde et stopp i Wai-O-Tapu, New Zealands mest fargerike vulkanske område, og her gikk vi en fottur blant boblende basseng og putrende "kjeler".  Dette var spesielt, ja, kanskje det mest spesielle vi opplevde på hele turen.  

Champagne pool
Her koker det.....
Ut på tur i varmen
Grønt basseng
Vi måtte selvfølgelig bade i disse deilige og spesielle omgivelsene, og sjekket inn på Polynesian Spa.  Her var det basseng med forskjellig varme fra 36 til 42 grader, og vi prøvde alle.  Usigelig deilig!

                                     


40 grader 
42 grader ble litt varmt....
Det kokte overalt
Rotorua er også kjent for sin historie og rike Maori-kultur, og betegnes som New Zealands vakreste by.  Det legendariske gamle badehuset var nå Rotorua Museum, og viste bl.a. Maorienes historie.  Vi tok selvfølgelig en runde der.  Museet lå i en stor park, Government Garden, med enestående blomsterprakt og historiske bygninger og statuer.  Veldig flott!  

Selve bykjernen var like flott med rikt dekorerte bygninger og fantastiske blomsterbedd.  Tenk om vi kunne gjøre byene i Norge like vakre.   

Rotorua Museum


Government Garden
Government Garden
Crocket club i Government Garden
Også i Rotorua var Arild mannen bak valg av restaurant, og vi inntok turens beste middag på Bistro 1284.  Lammekarre på Inger, Ivar og Arild og fisk på bloggeren , alt av ypperste kvalitet.  Her ble det to desserter, hver med to skjeer......

Det var med tungt hjerte vi forlot Rotorua etter to dager.  Her skulle vi også gjerne hatt litt mer tid.

Jeg glemte å nevne at her var det Spa-bad på rommet på alle lodger og motell, og når vi ikke plasket i svovel, så plasket vi i bobler i vår egen leilighet.  Herlig!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar