søndag 30. mars 2014

Dametur til Dresden

Dameturen til Dresden er over for denne gang, og her kommer et lite resyme av opplevelsene i denne vakre byen med sin dystre historie.  Grunnen til at Dresden er så interessant er nettopp historien.  Byen ble bombet sønder og sammen av de allierte 13. februar 1945, og hele gamlebyen med sine praktbygninger ble lagt i grus,  Det fantastiske er at tyskerne har bygget opp igjen alt til sin fordums prakt.  I Øst-Tyskland tiden bygget man opp igjen Semperoper og slott og palass, men Frauenkirche ble liggende som en steinhaug helt frem til 1991.  Da tok en gruppe privatpersoner initiativ til å bygge opp igjen kirken, og i 2005 sto praktverket ferdig med 3.000 stener fra den gamle kirken og resten nytt. 

Presidenten fra Syd-Korea var på statsbesøk da vi var der, og det er stadig besøk av internasjonale statsledere som vil se gjenoppbyggingen av byen.  Tysklands ledelse er da også meget stolte av dette, og viser mer enn gjerne frem "underet".


Frauenkirche idag 
Frauenkirche 1945 - 1991
Zwinger 
Tilbake til dameturen.  Det var 15 forventningsfulle og glade damer i sin beste alder som møttes på Gardermoen onsdag morgen.  Noen kjente noen, noen kjente mange og noen kjente nesten ingen, men det ordnet seg raskt....  Vi fløy til Berlin og tok buss direkte til Dresden hvor vi sjekket inn på Holyday Inn Express Dresden City Centre, et nytt og greit hotell med gangavstand til alle severdigheter og alle butikker - bedre kan det ikke bli.  Vi startet oppholdet med et glass hvitvin, presentasjon og litt informasjon, og dermed var tonen satt.  Middagen inntok vi på "Las Tapas", og det falt tydeligvis i smak.

Deilig tapastallerken 

Dette smakte

Neste dag våknet vi til skyfri himmel og et vårvakkert Dresden med magnoliablomstring, forsytia, kirsebærblomster og limegrønne knopper på trærne.  En hop on/hop off tur var bestilt, og damene hoppet på og av etter eget ønske hele dagen og koste seg inne i slott og kirker avbrutt av "pit stop" på hyggelige utekafeer.  

Kaffe og kake jadda......
Det var streik i offentlig sektor og flagg, faner og appeller i gatene.  Vi så på TV at streiken også rammet flyplassen i München, men vi opplevde ingen forsinkelser heldigvis.

Streik og demonstrasjon
Ingrid og Berit L. på balkongen i Zwinger
Inger Lise, Grete, Berit L, Ingrid og Vigdis på vei inn i Zwinger
Schloss
Zwinger
Torsdag kveld var det klart for tysk middag, og vi spiste potetsuppe m/karve, Bratwurst med poteter og Sauerkraut og tilslutt Dresdner Eierschecke (spesiealitet eggekake).  Måltidet ble inntatt i vakre historiske omgivelser med dekor både på vegger og tak, og servicen var glimrende.  Alt fungerer i Tyskland - det er så deilig.

Vigdis, Grete og Karin 
Vera, Berit Helen og Ingrid
Gunn, May-Brith, Berit og Randi
Vakker dekor på døren
Ingrid fylte 68 år, og ble hedret med bursdagssanger på norsk, engelsk og tysk - den siste av Vera som selv er tysk.

Fredag formiddag var det tid for turens høydepunkt (for mange), nemlig de fantastiske samlingene i "Historisches Grünes Gewölbe" og "Neues Grünes Gewölbe". Her er det helt uvurderlige verdier som den gale samlerkonge August den sterke samlet på 1700-tallet.  Alt ble lagt i ruiner i 1945, men verdisakene hadde tyskerne fått gjemt unna, slik at de nå vises i all sin prakt.  Helt fantastisk!

Deretter samlet vi oss til felles lunsj på "Classico Italiano", og her sto bordet klart til 15 damer. Enten man bestilte pasta, pizza, fisk eller kjøtt, så smakte alt nydelig, og kom samtidig.  

Ingrid 68 år

Den grønne diamant - Dresdens mest verdifulle
Neues Grünes Gewölbe
Vera, Berit Helen, Ingrid, Berit L og Vigdis
Grete, Inger Lise, Inger Lise, Hilde og Tone
Tone, Randi, Berit og Gunn
Regenbogenforelle nam nam
Oppholdet i Dresden ble avsluttet med operaen "Barbereren i Sevilla" i den vakre Semperoper, Tysklands mest berømte operahus. Også denne lå i ruiner, men var ferdig gjenoppbygget i 1985 (40 år etter bombingen).   Det var en morsom og flott forestilling med kjent musikk og stor stemning.  

3 gratier klare for opera
Semperoper
Magnoliablomster
Neste dag kl. 04:00 satt alle damene klare til frokost...... Vi måtte ta buss fra Dresden til Berlin kl. 05:00 for å rekke flyet til Oslo.  Ingen sure miner av den grunn!   Damer er greie og positive!

Reiseleder og blogger er fornøyd med turen og glad for at så mange hyggelige damer ville være med.  Jeg håper at damene er like fornøyde.   Takk for alle opplevelsene Ingrid, Grete, Vigdis, Inger Lise, Hilde, Tone, Inger Lise, Berit L, Vera, Berit Helen,  Berit, Randi, Gunn og May-Brith!

AUF WIEDERSEHEN  !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar