tirsdag 3. mars 2015

Chiapas


Vi har forlatt Mexico City og fløyet til Chiapas-regionen.  Etter en kort flytur landet vi på en ny og flott flyplass i Tuxtla Gutirrez hvor vi ble møtt av ny guide, Juan og ny sjåfør.  Deretter kjørte vi direkte til Sumidero, og jammen hadde Andre forberedt en liten Tequila smaking underveis.  Vi fikk lime, salt og hver vår skvett Tequila – og skålte på mexicansk maner.  Deretter var det lunsj på en koselig restaurant like ved havnen, og her var det mexicanske spesialiteter av alle slag.

Gårsdagens store programpost var turen i speedbåt opp Canon de Sumidero.  Dette er en smal og dyp canyon omgitt av en nasjonalpark med stupbratte fjell på begge kanter.  Etter to timers fart kom vi frem til oppdemmingen hvor det var bygget et svært kraftverk i 2006.  Underveis så vi noen svære beist av krokodiller langs elvebredden i tillegg til apekatter, gripper, andre fugler og spesielle naturfenomen. Det var strålende vær og blåste frisk vind i håret, og vi koste oss.

Canon de Sumidero
Deretter gikk turen videre til San Cristobal de las casas hvor vi ble innlosjert på Hotel Casavieja – et gammelt hotell (bygget i 1740) i tidstypisk stil.

Hotel Casavieja
San Cristobal er en svært godt bevart by fra kolonitiden og en av Mexicos ”Magic Cities”.  Her er det smale gater og lav gammel bebyggelse med fargerik dekor. Byen er et yndet turistmål for alle som besøker Chiapas, og det er koselige butikker, restauranter og barer i tillegg til interessante kulturelle ”sites”.

Dagen ble avsluttet med middag på en meget spesiell restaurant, hvor vi fikk langstekt svinekjøtt tilberedt slik de gjør i San Cristobal.

Vi befinner oss igjen på 2.200 meters høyde med kalde netter og varme dager, og i natt var det skikkelig kjølig.  Vi måtte sette på varmeovnen og ta i bruk ekstra ulltepper for å holde varmen. 

Tidlig oppvåkning som vanlig, og frokost kl. 07:00.  Det er litt spesielt for oss å starte dagen med tacos og salsa, og heldigvis var det både frukt, brød og syltetøy på buffeten også.


Marked i San Cristobal
Marked i San Cristobal

Første post på programmet var byvandring gjennom San Cristobal og besøk på markedene og i katedralen.  Deretter gikk turen til to indianske landsbyer, Chamula og Zinacantan.  I begge landsbyene lever indianerne i henhold til sin gamle kultur og tradisjoner, og de har egne lover i tillegg til de offentlige.  Vi så kvinner og menn i tradisjonelle klesdrakter, men det mest spesielle var kirken i Chamula. Vi fikk streng beskjed om ikke å fotografere folk eller inne i kirken, så vi gjorde ikke det.  Men på internett finner man alt, så noen av bildene nedenfor er tatt derfra. 


Kvinner i Chamula (bilde fra internett)
Menn i Chamula (bilde fra internett)
Kirken i Chamula utvendig
Kirken i Chamula innvendig (bilde fra internett)
Fargerikt i Zinacantan

Ettermiddagen var til egen disposisjon, og vi tok en spasertur i denne koselige byen, kjøpte noen gaver og avsluttet dagen med pizzamiddag sammen med Inger og Ivar.

Pizza i San Cristobal



Neste dag var det "on the road again".......



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar