mandag 22. juni 2015

Vaaghals


VAAGHALS er et av de siste tilskudd til restaurantmangfoldet i Oslo.  Restauranten ligger i Barcode/Bjørvika og eies av Arne Brime, Arne Gjeltnes, Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang, og er trendy akkurat nå.  Kjøkkenet er åpent, så man ser kokkenes arbeid hele tiden. Nedenfor ser du hva eierne selv skriver om stedet:

Vaaghals skal vera møteplassen mellom dei unike norske råvarene og gode
norske og internasjonale rettar.
 
Maten kjem på bordet slik me sjølve kan tenka oss å servera den til gode vener. 
Det gode måltidet oppstår i samlinga rundt gode smakar og den gode stemninga.
Kjøkenet vårt speglar sesongane og matriket Noreg sine utrulege skattar med røter i  tradisjonane, men og med kreativitet og nyskaping.
 
Her skal delast, nytast, snakkast og drikkast.
Det er restauranten me alltid har drøymt om å skapa.  

Endeleg!

Lite skifte 
Vi valgte et såkalt "lite skifte" som besto av tre forretter, en hovedrett og tre desserter - alt servert på små fat/boller og på et stativ oppå bordet - som skapt for å deles. Forrettene var blomkål i forskjellige varianter, fritert skatevinge med noe sprøtt grønt og asparges med yoghurt og ramsløk.  Hovedretten var deilig lammefilet med bitte små poteter med grovt salt på og dessertene var rabarbra med hvit sjokolade, lun eplepai, epler med lakrisis og jordbær med ferskostsorbet og noe smulder....  Utrolig god mat og rikelig av alt.  Vi ble stapp mette.  Godt vi ikke valgte "stort skifte".

Grete med fritert skatevinge 
VAAGHALS ble valgt til årets sommermiddag med Storebrand-damene Sidsel og Grete, og det var et meget godt valg.  Mye folk og høyt støynivå, men sånn er det jo på denne tiden av året når alle skal ha sine sommeravslutninger.

Prisene var som forventet (kr. 590,- pr. person for "lite skifte"), men kr. 136,- for en flaske eplesaft syntes vi var i drøyeste laget.  

Vi likte serveringsmåten og at vi kunne dele og smake på litt av hvert, og bloggeren anbefaler gjerne stedet til en koselig vennemiddag. http://www.vaaghals.com/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar