mandag 15. juni 2015

Sofia og Carl-Philip


Det har vært tett med kongelige brylluper i Sverige de siste årene, og "dronningene" (gratiene) har luftet ordensbånd og diadem hver gang.  I år var det nok en gang Gunn som samlet oss dronninger til vielse m/champagne og påfølgende middag med svenske spesialiteter. 

Det var en meget vakker vielse med en nydelig brud (kanskje den flotteste brudekjolen jeg har sett), en usedvanlig forelsket prins og mange vakre kjoler på gjestene.  Vi dronninger samlet oss i god tid for å få med gjestenes kjoler, og kommentarene satt løst.  De to danske prinsessene og dronning Maxima av Nederland var flotte, men vår egen Mette-Marit var ikke heldig denne gangen.  Det var heller ikke dronning Sonja som kom i en gammel gul plissert sak.  Hun skal ha ros for gjenbruk, men dette var ikke vellykket.  Hun har da så mange andre pene og velbrukte kjoler hun kunne ha benyttet. Vi hørte at Sveriges TV kritiserte Silvias kjole og sa at den så ut til å koste kr. 299,- på H&M....  Det var vel i drøyeste laget av en statlig TV-kanal?  Kronprinsesse Victoria derimot strålte i sin H&M kjole, og fikk ros som festens flotteste.

Brudens mor, bestemor og søstre var alle flotte i sine blondekjoler, mens kongens ene søster stilte i et heslig bukseantrekk i rosa (+ pels....).  Kongelig byrd er ingen garanti for god smak.

Prinsen holdt en nydelig tale til Sofia, og alle dronningene gråt en skvett.  Vi likte også Sofias "stunt" da hun grep mikrofonen og introduserte sin sang til brudgommen.  Det kan bli mye moro fremover med denne prinsessen....  

Dronningene (gratiene) holdt ut kvelden, og vi tok sågar en bit nattmat.  Det var et strålende kongelig bryllup, og vi dronningene hadde det veldig moro.  Vi har ikke mer moro enn vi lager selv !!!

Brudepar og dronninger
Selv etter lørdagens utskeielser var vi klare for skogstur søndag morgen.  Turen gikk til Ravinedalen på Gardermoen,- et spesielt landskapsvernområde med stort botanisk mangfold og en liten minnelund over et britisk bombefly som styrtet her i krigens siste dager.  Vi planlegger å lage en tur for Markatraverne hit, kanskje sammen med en omvisning i Forsavarets Flysamlinger.  

I Ravinedalen 
En flott helg med mye moro.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar