torsdag 11. juni 2015

Blå stemninger


Årets hovedutstilling på Blaafarveværket er "Blå stemninger" med hovedvekt på Kjell Nupen, men også med bilder av andre kjente norske malere som Peder Balke, Kitty Kielland, Harriet Backer, Oda Krogh, Edvard Munch, Harald Sohlberg og mange flere.

Sammen med mine gode venninner May-Brith og Gunn tilbrakte jeg en hel dag i vakre omgivelser på Modum.  Solen skinte fra skyfri himmel, og vi startet med piknik og en kopp medbrakt kaffe og samtaler om mange ting.  Ja, praten gikk så livlig at vi plutselig så på klokken og sa:  Skal vi ikke se utstillingen før de stenger ??....

Det var en koselig utstilling med mange klassiske malerier og Kjell Nupens blå.  Spesielt rørende var det å se det siste bildet Nupen malte før han døde i 2014.  Jeg liker Kjell Nupens bilder godt, men de to andre likte nok andre bilder bedre.

Gratiene foran Kjell Nupens siste bilde
Nydelig bilde av Kjell Nupen
Lucy og Nana av Per Krogh
Vi fortsatte vår kulturelle utflukt til Nyfossum hvor det var broderiutstillinger i låven. "Livsfriser" heter årets utstilling med broderier av Torvald Moseid og Vigdis Hjorth.  Torvald Moseids lange broderi av de fire årstidene var både vakkert og spesielt, og Vigdis Hjorts broderiterapi må vel karakteriseres som både alvorlig og humoristisk.  Ikke visste vi at Vigdis Hjort broderte....  

Broderi av Vigdis Hjorth
Lisvfrise av Torvald Moseid
Det er vakkert på Nyfossum.  Den gamle direktørboligen er nydelig restaurert og inne er det gamle fine møbler, røde pelargonier i alle vinduer og nyplukkede blomster på alle bord. Nyfossum er også fast galleri for Ida Lorentzen, og bildene som henger her er fra interiøret, veldig fint.

I parken er det benker og bord og en liten butikk som selger keramikk, urter og litt ting og tang. Gunn kjøpte blå keramikkpotter til den nye hagestuen og en kattepotte til Jan Håkon.

Vi koste oss i det vakre været, nøt en is og var først tilbake på Kløfta kl. 19:00.  Veldig koselig dag med gode venninner.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar