tirsdag 9. juni 2015

Askepott igjen


Jeg hadde invitert Margrethe og Cathrine til ballettaften for å se eventyrballetten "Askepott".  Dette kjente eventyret om fattigjenta som blir prinsens hustru er blitt ballett med Sergjev Prokofjevs vakre musikk, så det var bare å nyte.

Dessverre fikk Cathrine datacrash for en kunde og rakk ikke frem i tide, men Margrethe svingte seg og skaffet en venninne på kort varsel, slik at billettene ble benyttet.  

I går var det amerikanske Melissa Hough som danset Askepott og cubanske Yoel Carreno som danset prinsen, og de slemme stesøstrene ble danset av menn - svært fornøyelig.  De slemme stesøstrene satte en spiss på forestillingen med sine humoristiske ablegøyer og svært spesielle dans. 

De vakreste partiene er selvfølgelig "pas de deux" når prinsen og Askepott danser på ballet og bryllupsdansen.  Hvis man kan nyte vakker dans, nydelige kulisser og melodiøs musikk, ja så kan man nyte denne balletten.

Operaen var fullsatt, som vanlig.  Jeg hadde en veldig koselig aften sammen med de unge damene, og jeg tror de hadde det samme.  

Askepott  (her danset av Maiko Nishino)
De slemme stesøstrene danser....
Marianne og Margrethe



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar