søndag 7. juni 2015

Med flyktninger til Bygdøy


Lørdag var det tid for vårens utflukt for flyktninger og guider - til Bygdøy denne gang. Tanken var å ha en fin fottur på kyststien på Bygdøy, men været gjorde at turen ble litt annerledes.  

Vi startet med tog fra Jessheim til Nationaltheatret, og gikk deretter ombord i en båt som tok oss ut til Bygdøynes.  Der regnet det "kattunger" og blåste nordavind fra alle kanter, så den planlagte langsomme spaserturen ble en meget rask tur ned til bryggen ved Lille Herbern.  Vi hadde bestilt bord og lunsj på Lille Herbern og ankom en halv time for tidlig. Vi ble heldigvis svært positivt mottatt og fikk varme oss mens de gjorde de siste forberedelser. Vi hadde et chambre separee i 2. etasje, og de måtte sette inn ekstra varmeovn for å tine opp gruppen fra Romerike.

Lunsjen (and m/potetgrateng og is m/jordbær og bringebær) smakte fortreffelig, og som drikke fikk vi hyllebærsaft og eplesaft fra Ringi Gård, meget velsmakende.


På vei til lunsj på Lille Herbern
Da lunsjen var ferdig, hadde det heldigvis sluttet å regne, og vi fortsatte spaserturen videre til Huk. Vi gikk forbi Sjømannskirken, mange vakre hus og hager og tok et felles bilde ved Henry Moores skulptur på Huk.  Derfra tok vi buss til Rådhusplassen og tog tilbake til Jessheim.

Et poeng med disse turene er å gjøre flyktningene kjent i nærområdene ved å bruke tog, buss, båt og trikk.  Hvorvidt de har sans for vår intense trang til å gå tur kan sikkert diskuteres, men at de trenger å bevege seg er helt sikkert.  Det går svææært sakte, og de blir slitne.... 

Ved Henry Moores skulptur på Huk
Til tross for været, var turen svært vellykket og alle deltakerne glade og fornøyde.  Det er de sist ankomne som møter opp, og det er fint.  Jeg skulle gjerne sett flere deltakere, men det er alltid mange forklaringer på hvorfor det ikke passer.  Sånn er det bare....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar