lørdag 22. august 2015

Dronningstien

Den årlige fjellturen med Inger og Ivar gikk i år til Hardanger.  Her gikk vi Dronningstien som Dronning Sonja selv har merket og åpnet i 2013.  Vi forstår godt hvorfor dette er en av hennes favoritturer for makan til utsikt i praktfull natur skal du lete lenge etter.

Vi startet fotturen ved Røte (ca. 300 m.o.h.) og gikk på fin skogsvei opp til 766 m.o.h. hvor Dronningstien (HM Queen Sonja's Panoramic Hiking Trail) egentlig starter.  Herfra var det fenomenal utsikt utover fjord og fjell i alle retninger, og enda flottere ble det etterhvert som vi kom høyere og høyere til turens høyeste punkt 1107 m.o.h.   Herfra gikk det nedover på Munketreppene og sti helt ned til Hotel Ullensvang hvor vi bodde.

Dette er kanskje den flotteste fjellturen vi har gått, mye takket det flotte været selvfølgelig, men det er ikke mye som kan måle seg med den spektakulære naturen i Hardanger heller.

Selv med bratt nedstigning fra 1107 m.o.h. gikk det kjempefint med knærne for alle.  Turen var på ca. 16 km og er beregnet til ca. 6 timer.  Vi stoppet og nøt øyeblikkene, så vi brukte litt lenger tid.



Herr og fru på Dronningstien
Vakre Hardangerfjord
Oppover på litt snø
Vestlendingen Ivar 
Østlendingen Karin
Kom igjen Inger.....
Utsikt
Vi møtte disse koselige skapningene


Det hører med til historien at eierne av Hotel Ullensvang ba om å få noen av våre bilder og har lagt dem ut på hotellets facebookside.  Vi er stolte.

https://www.facebook.com/hotelullensvang?fref=ts

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar