onsdag 5. august 2015

Hos Berit i Hallingdal


Ungdommene valgte hjemreise via Aurland, Lærdal og Hemsedal med pitstopp hos Margrethes bror i Hemsedal, mens vi valgte Hallingdal og besøk hos Berit i Vats.  Berit hadde gitt oss kjøreinstruksjoner om å ta veien opp fra Hol og over fjellet til Vats. Det var et godt råd, for her var det flott med snødekte fjell i alle retninger - Hallingskarvet, Lærdalsfjellene, Skarveheimen - og store flotte vann.  Mange lekre hytter å se også. Berit bor øverst i Vats, og hun kjører vanligvis opp fra Ål (ca. 2 mil) og der er et fin asfalt hele veien.

Berit er en gammel bekjent fra tiden på Eidsvoll Landsgymnas for 50 år siden.  Hun gikk i EA, mens jeg gikk i EB, så vi var ikke nærer venninner den gangen.  Kontakten ble gjenopprettet ved russeturen til Albania i 2010, og vi har siden truffet hverandre flere ganger.  Hun var også med på min første dametur til Cinque Terre i 2013.

For to år siden solgte hun sin leilighet i Lørenskog og flyttet tilbake til barndomshjemmet øverst oppe i Hallingdal.  En tøff beslutning, synes jeg, men Berit er glad i fjellet både sommer og vinter, og trives tydeligvis i disse vakre omgivelsene.  Hun har imidlertid "hytte" på Kolbotn (en liten leilighet i datterens hus), så det blir noen turer til sivilisasjonen i løpet av året i tillegg til utenlandsreiser.

Hos Berit traff vi igjen Sidsel, som også var med til Cinque Terre for to år siden, veldig hyggelig. Her var det tre snakkesalige damer, og skravla gikk så husbonden ble helt målløs.

Etter kaffe og kake, tok Berit oss med på en rundtur i sine fjell, og jeg forstår at hun liker fot- og skiturer her.  Hun tok oss opp til sin gamle støl hvor geiter og sauer beitet, og vi gikk en kort tur til en utsiktstopp med varde - snødekte fjell og vakre fjellvann så langt øyet kunne se.... og fint vær!!!

Besøket ble avsluttet med deilig middag (fiskegryte og hjemmebakt foccacia) tilberedt av Sidsel. Et lite glass rødvin ble det på de tre damene også, så da ble det enda livligere.  Vi koste oss skikkelig, og Arild måtte tilslutt rive oss ut av den gode stemningen for å kjøre tilbake til Kløfta.

Vi er heldige som kjenner så mange koselige og gjestfrie mennesker. Tusen takk for stor gjestfrihet Berit.  Vi kommer gjerne tilbake.

Berit med familie....
Den gamle stølen
Tre glade damer
De glade damene med Hallingdalsvidden for sine føtter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar