mandag 31. august 2015

Bølgen



I kveld har vi sett den mye omtalte filmen "Bølgen". Filmen omhandler raset i fjellet Åkeneset i Storfjorden som utløser en tsunami som utsletter hele Geiranger.

Filmen er basert på den reelle muligheten for at raset vil komme, og geologene er sikre på at det vil komme, men de vet bare ikke når.  I øyeblikket beveger fjellet seg 15 cm i året, og det er mye, men ekspertene beroliger med at det er under stadig overvåkning og at varsling vil skje i god tid.

Dette er en skikkelig katastrofefilm med Kristoffer Joner i hovedrollen som geologen Kristian og Ane Dahl Torp som hans hustru Idun.  Kristian jobber i teamet som overvåker Åkeneset, men er i ferd med å flytte til Stavanger og en jobb i oljenæringen da katastrofen rammer og Geiranger utslettes.

Jeg opplevde dette som en ekkel film da flodbølgen skyllet innover fjorden, Geiranger ble lagt i ruiner og folk panikkflyktet oppover fjellveiene.  Filmen er meget godt laget og det blir happy endring for Kristian og Idun og barna Julie og Sondre, men alle påkjenningene som de måtte gjennom for å overleve hadde nok ingen overlevd.......  Slik sett ble historien ganske usannsynlig.


Kristoffer Joner som geologen Kristian
                       
Jeg forstår at befolkningen i Geiranger ikke liker filmen, men tror ikke at den vil dempe turisttilstrømmingen til stedet.

Kinosalen var stappfull, og det er det ikke ofte vi opplever på Jessheim.   Se den gjerne, men vær forberedt på grøss og katastrofe.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar