tirsdag 4. august 2015

Flåmsbana

Cathrine og Marius ved Kjosfossen
Årets julegave til ungdommen ble realisert i helgen.  Det var en tur til Aurland med overnatting på Østerbø Turisthytte og fottur i Aurlandsdalen fra Østerbø til Vassbygdi.  

Noen av oss (Marius, Cathrine, gemalen og bloggeren) tjuvstartet tidlig på fredag, og åpnet med et pitstopp allerede hos May-Brith på Sokna.  Der ble det servert deilig lunsj med salater og masse godsaker, engasjerte samtaler rundt bordet og masse latter.  Tusen takk May-Brith!!! 

Deretter gjorde vi som fanten og reiste videre, direkte til Flåm nå.  Cathrine hadde bestilt billetter til oss med Flåmsbana t/r Flåm/Myrdal.  Det var fint vær og sol, og utsikten var upåklagelig.  Fra toget så vi deler av den berømte Rallarvegen som vi syklet for noen år siden.  Ved Kjosfossen stoppet toget for et fotostopp og alle strømmet ut.  Dessverre så vi ikke huldra denne gang, mulig det var for mye vann i fossen.  Det bruste og suste og sprutet skikkelig.

Flåmsbana betegnes som en av verdens mest spektakulære togreiser og er en av Norges fremste turistattraksjoner.  Den går gjennom stupbratte fjellvegger, skummende fosser og gjennom 20 tunneller fra Flåm ved Sognefjorden til Myrdal 865 m.o.h. Det tok over 20 år (1923 - 1944) å bygge Flåmsbana hvis formål var å bedre kommunikasjonen mellom fjorden og Bergensbanen.  I dag er banen kun for turister og sykler (som fraktes tilbake til Finse for de som har syklet Rallarvegen.)

En storslagen togtur i noe av det mest dramatiske landskap Norge kan by på.  Vi nøt turen. Tusen takk Cathrine!!!


Rallarvegen
Avgang fra Flåm
På Flåm stasjon
Kjosfossen
Ved Kjosfossen
Vel tilbake i Flåm, gikk ferden direkte til Østerbø hvor Margrethe og Alexander i mellomtiden hadde ankommet. Vi hadde leid en fin hytte med tre soverom og all komfort, så her koste vi oss skikkelig. Neste dag var det ut på tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar