mandag 31. august 2015

Varingskollen rundt

Ny solskinnssøndag og ny sykkeltur - rundt Varingskollen i Nittedal denne gang (var det noen som snakket om dårlig sommer???...)

Vi startet ved Nittedal stasjon og syklet på fine skogsveier og litt trillesti via Movatn til Ørfiske.  Dette er et nydelig vann syd/øst for Varingskollen med fine rasteplasser, Ørfiske gård, Fredrikstad gård og mange hytter.  Her så vi syklister som plukket både blåbær og kantareller.

Deretter fortsatte vi opp til turens høyeste punkt (410 m.o.h.) på vestsiden av Varingskollen og nedover til Hakadal.  Her var det en eneste lang nedoverbakke på 4,2 km.  På Hakadal stasjon spiste vi matpakken før vi tok sykkelveien langs riksvei 4 tilbake til Rotnes og Nittedal stasjon.  Siste etappe fra Rotnes opp til parkeringen var tøff oppoverbakke hele tiden.

Dette var en veldig fin sykkeltur på fine skogsveier.  Det er så mange fine veier videre innover i Nordmarka at dette skal vi utforske senere.

Turen var på ca. 27 km og beskrevet som lett.  Forrige ukes tur i Skogbygda var beskrevet som medium, men den var mye lettere enn denne.  Vi vil si at Varingskollen rundt er en medium tur, og vi var absolutt slitne da vi kom rundt.

Turen kan forlenges på flere måter, men en anbefalt rute er å krysse riktvei 4 og sykle tilbake Gamleveien via Glitre og Hakadal kirke.  Det får vi gjøre en annen gang.

Denne turen kan vi trygt anbefale alle mosjonssyklister som liker litt opp og ned og fine sykkelveier i skogen.   Kom deg ut!

Husbonden ved Ørfiske
Bloggeren ved Ørfiske
Hakadal stasjon
Vakre rognebær i Nittedal

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar