torsdag 5. juli 2018

Paros (og Antiparos)


Paros er den tredje største av Kykladene,- også denne berømt for sin hvite marmor som har sikret øya velstand langt tilbake.  Det er 8 km fra Naxos til Paros, og fergen tok 45 minutter.  

Paros er sentrum i fergetrafikken i Kykladene, og i høysesongen går de ofte og i mange retninger.  Fra vår terrasse på https://www.minois-village.gr/ kunne vi se fergene til og fra Paroikia.

Det er flere feriesteder rundt den lille øya, og litt nordvest ligger fiskelandsbyen Naousa som er blitt et kosmopolitisk feriested for overklassen.  Langs sjøen ligger hyggelige restauranter og kafeer, og i de nydelige smale gatene eksklusive butikker med klær, sko og smykker.

Vi bodde imidlertid litt sydvest på øya på et meget delikat hotell med store fine rom med havutsikt, lekker frokostbuffet og middag servert på takterrassen.  Her trivdes vi, og hit kan vi faktisk tenke oss å reise tilbake.

Det er 10 minutters gange til stranden, men vi hadde leiebil og kjørte rundt til andre strender og strandklubber.

Litt sørvest for Paros ligger nok en liten perle, Antiparos.  Dit går det ferge hver halvtime, og vi tok en  tur over og en kjøretur rundt på denne øya også.


Minois Village



Bali beds på Minois Village

Minois Village by night

Blekkspruttørking i Naousa

Antiparos

Antiparos

Byvandring i Naousa

Middag på strandtaverna 

Paroikia
Fra Paros tok vi ferge til Pireus og taxi inn til Athen.  Dette var en stor fin båt fra https://www.bluestarferries.com/en/ og turen gikk direkte og tok 4 timer.  Nydelig tur og god plass overalt.

Vi likte oss veldig godt på Paros,- mye takket være nydelige Minois Village.  Vi benyttet også stedets Spa til både pedikyr og kroppsmassasje - deilig.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar