mandag 24. oktober 2016

Børning 2


Da Roy Gundersen slipper ut av fengsel etter to år, for å ha deltatt i et ulovlig gatebilløp, er han fast bestemt på å få livet sitt tilbake på skinner. Han har nådd bunnen og er slått konkurs, og i et forsøk på å forbedre livet sitt og være en god rollemodell for datteren Nina, begynner han å jobbe på en bensinstasjon.
Når Roys gravide kjæreste arrangerer en "ute av fengsel" fest, dukker noen av hans gamle billøpfiender opp og utfordrer han til å være med på et nytt løp. Løpet skal starte i Fosnavåg og deretter gå gjennom Sverige og Finland før det ender opp i Murmansk. Roy nekter. Han prøver å holde seg på matta og vil heller bruke tiden sin på Nina enn å kjøre billøp. Men når Roy finner ut at Nina skal være med på løpet sammen med kjæresten sin Charlie, må han forsøke å stoppe henne, og han kjører etter sammen med sin tidligere kono i sin gamle gule Mustang.
Løpet blir vilt og vanskelig; over fjell, glatte veier og isete innsjøer. Det blir også en jakt mellom bilene og politiet, som gjør alt de kan for å stoppe løpet.

Fete biler på vei til Murmansk

Roy Gundersen med datteren Nina

Roy Gundersen med sin gravide kjæreste 
Gemalen inviterte til ellevill kinokveld med hasardiøs bilkjøring gjennom vakre landskap i Norge, Sverige, Finland og tilslutt Russland.  Selve bilkjøringen var vel trekkplasteret for denne filmens publikum, men selv om handlingen var syltynn og bilkjøringen grusom, så var det mye moro. 

Filmen var spekket med mange av Norges kjente skuespillere som Anders Baasmo Christiansen, Henrik Mestad, Sven Nordin, Otto Jespersen, Mikkel Gaup, Marie Blokhus, Jenny Skavlan og mange andre.  

Den var også spekket med artige og bissarre bemerkninger og episoder, noe som gjorde dette til en glad kinokveld selv om dette var en sjanger utenfor min komfortsone.  Og politiet ble latterliggjort som vanlig.... De fremsto like latterlige som i filmene om Olsenbanden..... HERLIG! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar