onsdag 26. oktober 2016

Bygdøy rundt


Årets siste tur gikk Bygdøy rundt, og hele 17 travere stilte opp.  Det er alltid mange når turene er lette og går på Oslo Vest......

Vi startet ved Huk, og første stopp var Henry Moores skulptur "Large Arch". Her ble det obligatoriske gruppebildet tatt før vi fortsatte gjennom boligstrøkene til Dronninghavnveien. Her oset det av velstand og gamle penger.....

Vi fortsatte kyststien til Bestumkilen og opp på Dronningberget hvor vi rastet ved Seterhytten.  I gamle dager fungerte seterhytten som badehus for kongefamilien, men i dag drives den av Bygdø Kongsgård og Norsk Folkemuseum og kan leies som selskapslokale.  

Deretter gikk vi gjennom bøkeskogen (ja, det er bøkeskog nord for Larvik....) og ned mot det gamle Bygdøy Sjøbad.  Derfra gikk vi opp til "Paraplyen", over broen og gjennom skogen til Paradisbukta. Vi stoppet ved minnesmerket over Christian August og minnestedet etter tsunamien i 2004.

Turen var totalt på 9 km og den var lett.  Men selv på flate Bygdøy er det enkelte stigninger.....

Takk til turleder Halvor og til supplerende guide Gunnar som alltid kan sin Oslohistorie.

Grupppebilde i "Large Arch"

Engler i løvet

Villa og vakre høstfarger

Særegen eiendom på Bygdøy

Seterhytten

Piker og gutter på broen

Minnesmerke over Christian August (titt titt Elin...)

Minnested for Tsunamien 2004
Vi takker alle turledere for mange fine turer i år, og ser frem til å utforske nye og gamle områder til våren 2017.   Også stor takk til styreleder Ragnhild og styremedlemmene Elin Karin og Kjell som administrerer "Markatraverne" på en glimrende måte.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar