fredag 18. november 2011

Colchagua-dalen

Vi befinner oss fortsatt i Santa Cruz i Colchagua-dalen,- Chiles beste vindal med mange utmerkelser. I 2008 ble en av dalens viner kåret til ”The World’s best wine” av tidsskriftet Wine Spectator.

Etter frokost i dag bar det altså ut på ny vinsmaking – til Viu Manent denne gang. Dette er en stor vingård som også eksporterer til Norge, og her var det profesjonelt opplegg. Først var det vinsmaking - 4 viner før kl. 12:00 om formiddagen…. Det er jo mer vin på denne turen enn på en vanlig vintur.. sukk.. Deretter var det rundtur med hest og kjerre i det vakre anlegget hvor en engasjert kar fortalte om produksjonen, og til slutt deilig lunsj bestående av tre retter og vin !!!!




Pappvin på chilensk.....


Her er utsikten fra vårt hotellrom i Santa Cruz.

I ettermiddag har vi besøkt Museo de Colchagua – et av de beste museene i Syd-Amerika. Museet eies av Carlos Cardoen som tjente seg rik på eksport av klasebomber til Irak, og nå er ettersøkt av Interpol. Han kan derfor ikke reise utenfor Chile, og bruker formuen sin på museet og på å promotere Colchagua som turistområde. Her er det mange saler med ulike temaer fra chilensk og latinamerikansk utvikling, men det mest interessante var nok den aktuelle utstillingen om gruveulykken for 1,5 år siden og den fantastiske redningsaksjonen.

Disse 33 menn ble mirakuløst reddet ut av gruven.

I denne kapselen ble de 33 gruvearbeiderne hentet opp.

Nydelig vær i dag, og vi har også benyttet hotellets fasiliteter. Mor har tatt fotmassasje, og har nå smilende føtter…. Kan trenge det, for om noen timer (kl. 03:30) ringer vekkerklokken og i morgen flyr vi til Påskeøya.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar