onsdag 9. november 2011

Peter Grimes


... er en opera av Benjamin Britten.

Deilig med en operakveld sammen med Dalia igjen - den første i høst. Dette var heftige saker.


Handlingen foregår i en landsby på østkysten av England, og handler om fordømmelse, sladder og løse rykter av en outsider, nemlig fiskeren Peter Grimes.

Fiskeren Peter Grimes opplever at folk vender seg mot ham når han mister en hjelpegutt i en ulykke på sjøen. Etter at det samme skjer med den neste hjelpegutten, mister han tiltroen hos sin nære venninne, læreren Ellen Orford. Operaen reiser flere spørsål enn den gir svar, og vi får aldri vite om Peter var skyld i guttenes død.

Henrik Engelsviken var fantastisk i rollen som Peter Grimes, og Birgitte Christensen like fantastisk i rollen som Ellen Orford.

Operakoret spilte rollen som landsbybefolkningen, og det var fint å se koret i spill og sang på scenen.

Benjamin Brittens musikk var ukjent for oss, og ga ingen gjenkjennende vibrasjoner. Men du verden - dette var flott - spesielt de to siste aktene. Dalia og jeg sier hver gang vi ser noe spesielt at vi må utfordre oss selv ved å oppsøke nye kulturelle uttrykk,- og det gjør vi sannelig.

Før forestillingen spiste vi deilig fiskemiddag i Operaens Restaurant Sanguine, og deretter hørte vi på en orientering om forestillingen. Det er et flott tiltak som Operaen har at de gir en orientering om komponist og handling en time før forestillingen.

En hyggelig og sterk kveld. Heldigvis blir det en operakveld til før jul.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar