fredag 27. mai 2011

Gamle Fornebu

Det grønne Selskab (DgS) inviterte medlemmer med ledsagere til årsmøte og sommerfest på Gamle Fornebu.

Mens medlemmene hadde årsmåte, fikk ledsagerne en interessant omvisning på Gamle Fornebu. Rundt det gamle kontrolltårnet er det under utvikling et område med ulike aktiviteter som restaurant, gallerier, utstillinger og promenader. Vi ble tatt godt i mot av ildsjeler og kunstnere som med entusiasme fortalte om sine museer og sin kunst.

Deretter var det samling for alle i Restaurant Odonata hvor vi spiste deilig tapas-buffet med litt orientalsk "flavour"... Ny formann i styret ble en kvinne....

Hyggelig aften! Jammen er det mye i nærmiljøet man ikke kjenner til.

Den stolte leder av Vespa-museet, Tom Arheim.

Sammen med fire kamerater har han samlet og pusset opp gamle Vespaer, og nå har han åpnet museum på Gamle Fornebu. Museet ble åpnet 9. januar 2011 med stor festivitas og den italienske kulturattacheen tilstede.

Dette er galskap, sa Arheim.

Galskap er bra da!


Den energiske innehaveren av Ruhs Frisør og parykkmaker har i mange år samlet frisørens historie . Etter flere flyttinger, har han nå skapt et hyggelig museum på Gamle Fornebu. Den engasjerte herr Ruhs orienterte om hår, permanenter, parykker, toupe, barter etc. Veldig morsomt!

Ruhs har i alle år levert parykker til teater, TV og opera, og flere flotte var utstilt i museet.

Her er et eksempel. Lekker?



Christine Istad er fotgraf og billedkunstner og Christine Balsløw er glasskunstner. Damene deler atelier på Gamle Fornebu.

Istad har hatt mange utstillinger i Norge og utenlands, og er kanskje mest kjent for sine multimediale verk der fotografi og video vises samtidig. Akkurat nå har hun en stor utstilling i Bærum Kulturhus.

Glasskunstner Christine Balsløw var et spennende bekjentskap. Hun bruker bl.a. blonder og metall til mønster i sin glasskunt, og håndverket kalles "fusion". Hun lager de lekreste fat og veggbilder.

Billedhogger Anne Berit Nedland

Nedland arbeider i et figurativt formspråk hvor motivene ofte er mennesker og dyr, gjerne i kombinasjoner. Skulpturene støpes i bronse, aluminatsement, gips eller polyester.

Hun er bl.a. kjent for sin statue av kong Olav V i Kristiansand, innendørs utsmykking av Nordstrand skole, Oslo og Tromsø kulturhus. Skulpturene her heter "Veggpryd".

1 kommentar:

  1. Så gøy å lese Karin. Og jeg vil varmt anbefale en tur til den gamle sjøflyhavna på FBU (Snarøy veien/rett nedenfor Telenor bygget/helt mot sjøen). Kafeen med k er overtatt av gutta fra Kampen bistro og pusset opp i nydelig 50 talls stil/diger taktereasse m ullfeller og vidunderlig utsikt. Og etter besøket der må dere rusle bak de nye leilighetene dere ser på odden (Rolfstangen) ned på skjæret og diskutere livet, døden, havet og kjærligheten. Blitt et nytt jordbærsted for meg og min greske venninne Helena.

    God helg!

    Bente Helenesdatter Pettersen

    PERSONA GRATA
    tlf. 0047-95739209

    SvarSlett