mandag 16. mai 2011

Thomas Pasfall Collection Munkebo Kro


Av og til er det tilfeldigheter som fører til strålende opplevelser. Vi lette etter overnatting på Fyn fredag kveld. Etter to mislykkede forsøk (shabby steder), kjørte vi forbi en stor kro langs landeveien i Munkebo nord for Odense. Litt skeptiske etter våre to tidligere forsøk, ba vi om å få se på rommet før vi bestemte oss. Om resepsjonisten syntes vi var noen merkelige nordmenn, så viste han det ikke..... Vi tok rommet og reserverte bord i restauranten for kvelden.

Og her kommer overraskelsen. Det viste seg at vi var kommet til en av Danmarks absolutt beste kroer med Restaurant Anden. Eieren Thomas Pascoll er kåret til Danmarks beste kokk og har fått hedersdiplom fra Gastronomisk Akademi i tillegg til mange andre priser. Kroen har en av de største og mest innholdsrike vinkjellere i Danmark.

Arild ba om vinkartet og ble raskt blek... Her var det mye dyrt - den dyreste flasken vi så kostet 48.000 kroner. Vi fant imidlertid en italiensk vin til 385 kr. og bestilte den.

Så kom menyen. Det var en 8 retters meny, men mulighet til å velge fra 4 - 8 retter. Det var også vinmeny til med et glass til hver rett. Vi forsto raskt at vi hadde bommet med den røde italienske...... så vi bestilte litt fra vinmenyen også.....

Dette ble en matopplevelse av de sjeldne, og vi koste oss glugg i hjæl !!!!

Forrett
Noe kamskjell (eller kammuslinger som det heter i Danmark) med små blomster og annet snadder.
Glemte å fotografere Arilds forrett som var jomfruhummer....



Hovedretter
Lam servert i to omganger og på forskjellig vis var hovedretten. Det var litt skank med reker og ...
.. lammefilet med nydelig asparges og litt av hvert annet snadder...

Den billige italienske var kanskje ikke helt perfekt til dette.

Oster
Her er Karins lille utvalg av oster med litt oliven og aprikos til... mmmmm
Vi har aldri sett maken til ostevogn. Her var det rikelig utvalg i 4 forskjellige kategorier - ost av kumelk, chevre (geit), blåoster og en kategori som vi har glemt. Absolutt makalaust!

Desserter
Dessertene var også himmelske. Arild fikk noe sorbet med litt av hvert til....

... og Karin sjokolademousse med gulrotkrem og litt av hvert.....

Til dessertene tok vi oss et glass fra vinmenyen. Arild fikk en søt italiensk dessertvin og Karin Sauternes.

Tilslutt kaffe etter valg selvfølgelig nydelig servert med kandissukker og snadder til.

Frokost for to
Men ikke nok med det. Da vi kom ned til frokost lørdag morgen, var det dekket individuelle frokostbord til gjestene. Her var müsli med frukt og yoghurt tett fulgt av posjerte egg med bitte-bitte små baconterninger, varm hjemmelaget leverpostei med sprøstekt bacon, lakserullader med fyll, hjemmelagede marmelader, hjemmelaget nutella, oster, skinke, grønnsaker og deilige nystekte brød av flere sorter og selvfølgelig ferskpresset lemonade. Vi var overveldet og skulle gjerne ha vært frokostmennesker akkurat denne dag.

Jeg lurte meg til å smøre en stor deilig skive dansk grovbrød med varm leverpostei og bacon som jeg puttet i vesken. Så hadde jeg lunsj den dagen......

Anbefales varmt www.thomaspasfall.dk

DET ER DEILIG Å VÆRE NORSK I DANMARK.

1 kommentar:

  1. Herregud for et deilig liv dere lever! Og så skjønner jeg det er viktig å sjekke prislisten før man bestiller vin!!

    Bente Helenesdatter Pettersen

    PERSONA GRATA
    tlf. 0047-95739209

    SvarSlett