torsdag 5. mai 2011

Latvia-aksjonen

Ullensaker Røde Kors har et samarbeid med Røde Kors i Latvia. To ganger i året kjøres en fullpakket lastebil til Latvia med klær, leker, skolemateriell og mye annet til barn (og voksne) som trenger det. I dag var det innsamling til juni-turen utenfor Jessheim Storsenter.

Og folk kom med esker, sekker og plastposer. Jeg er imponert over at folk rydder i skap og hyller, vasker, pakker og merker dette, og tar turen til Jessheim for å levere. Et eldre ektepar hadde mange ferdigmerkede bananesker fulle med rene klær og i tillegg puttet de noen hundre kroner på bøssen.

Både Arild og jeg stilte på dugnaden. Vi fikk hyggelig kontakt med alle som kom innom, og vervet både blodgivere og nye medlemmer til Røde Kors. Både journalist og fotograf fra Røde Kors sentralt var tilstede, så det blir sikkert markedføring i Røde Kors-bladet snart. Romerikes Blad var også der, og jeg benyttet anledningen til markedføring av Flyktningeguiden. Tror det kommer et innlegg en av de nærmeste dagene.

Flere forretninger i senteret hadde ryddet på lageret, og kom med sportsutstyr, tegneblokker, kofferter og klær. Og så var det vaffelsteking av de vanlige ildsjelene.

Arild har sagt seg villig til å være med på sortering og klargjøring av transporten. Kanskje blir det en tur til Latvia??? Meget godt og nyttig tiltak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar