tirsdag 3. mai 2011

Miguel Torres

I går var vi på vinsmaking med en av verdens største vinstjerner, vinlegenden Miguel Torres. Miguel Torres er eier av det kjente spanske vinkonsernet Torres, som i tillegg til Spania har produksjon i Chile og California, USA.

Vinsmakingen fant sted på Ekebergrestauranten, og var en gave fra Marius og Alexander til min fødselsdag.

Ved ankomst fikk vi smake på en gazpacho (kald spansk tomatsuppe) toppet med fin olivenolje, også fra Torres-konsernet. Deretter en aperitiff ved det deilige navn "Magnolia" som vi nøt på terrassen med vakker utsikt over byen. Denne smakte blomster, og passer utmerket som terrassevin til sommeren. Iflg. Torres passer vinen også fint til østers (ikke vår favoritt...) og reker.

I den store festsalen var det klargjort for storstilt vinsmaking. Først så vi en nydelig video om Torres og deres vinproduksjon, og så gikk vi i gang med testing av 13 viner. Det var hvite viner, røde viner fra Spania, Chile og USA og tilslutt konsernets flaggskip Mas La Plana.

Vi fikk smake hele tre årganger av den ikoniske Mas La Plana - 1989, 1996 og 2007. Dette var krem... Arild syntes 1989 var best og Karin foretrakk 1996. Hverken 1989 eller 1996 kan kjøpes, men 2007 kan kjøpes i bestillingsutvalget til kr. 269,50 pr. flaske. Kanskje det blir en flaske til neste vinklubb.

Miguel Torres var en usedvanlig sympatisk mann som med humor og glimt i øyet ledet oss gjennom vinsmakingen på sitt "spinglish" (spanish english). Dette er det gode liv.

Tusen takk til gullguttene mine for denne originale og flotte gaven.

1 kommentar:

  1. Tips :
    http://m.aperitif.no/?url=http%3A%2F%2Fwww.aperitif.no%2Findex.db2%3Fid%3D139961

    SvarSlett