fredag 16. mars 2012

Kompani Orheim

I går inviterte jeg flyktninger og guider til kinokveld i Ullensaker Kino. Vi så den norske filmen "Kompani Orheim" som er basert på en bok av Tore Renheim. Filmen har fått svært god omtale, og handler om en familie i Stavanger på 80-tallet som prøver å få familielivet til å fungere. Alt drukner imidlertid i farens alkoholforbruk, og dette er en sterk film. Den er sår og vond, men har samtidig en godhet og hjertevarme.

Filmens sterke hovedrolle Terje spilles av Kristoffer Joner, og han fremstår som en svært usympatisk tyrann. Sønnen Jarle, som spilles av Vebjørn Enger, gjør et sterkt inntrykk, og det samme gjør den stakkars mammaen (Cecilie Mosli) som blir alt for lenge i dette helvete av et ekteskap.

Mange flyktninger og guider møtte frem - veldig gledelig. Dette var tydeligvis et populært tiltak som jeg vil gjenta neste gang det kommer en passende norsk film.


Etter filmen samlet vi oss på "Jordbærpikene" hvor vi snakket om filmen og koste oss med kaffe og vafler. På bildet nedenfor er jeg sammen med Masooma, Naseera og Marziya,- alle fra Afghanistan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar