fredag 30. mars 2012

Lightfoot og Leon



er koreografduoen som har stått bak noen av Nasjonalballettens største suksesser, og i går fikk Dalia og jeg ta del i deres forunderlige verden.








Dette var  besnærende og overraskende dans, lys og mørke, humor og alvor. Vi så tre svært forskjellige balletter, og den første het "Safe as Houses".  Her ble det danset til musikk av Bach, mens en stor roterende vegg dannet forskjellige scener og situasjoner.

Så kom "Shoot the Moon" som vi syntes var det flotteste.  Igjen var det roterende vegger (med dører og vinduer denne gang) og i tillegg  skiftende bilder.  Utrolige danseprestasjoner.

Siste del het "Same Difference", og dette var merkelige saker.  Her var det satt opp trapper ned i orkestergraven og bro over, og dansere ruller nedover trappen og marsjerte på scenen.  Musikken var monoton og stemningen mørk.

Det var mange kjente dansere med - Maiko Nishino, Philip Currell, Eugenie Shilnand, Stine Østvold og flere - alle med strålende og kreative danseprestasjoner.

Balletten fikk terningkast seks i VG da den hadde premiere, og salen var fullsatt av et begeistret publikum. Lightfoot og Leon har koreografi på forestillinger i neste års program også, så det blir kanskje flere turer for å se deres balletter.

Før forestillingen spiste vi middag på Restaurant Mehfel - en pakistansk restaurant i Kirkegaten 15.  Dette var virkelig en positiv overraskelse - usedvanlig vennlig og serviceinnstilt betjening, nydelig mat og pene omgivelser.  Det var første gang vi smakte pakistansk mat, og vi spiste en anbefalt rett av kylling marinert i mango - utrolig godt.  Vi fikk en forrett "på huset", og det var en linsesuppe krydret med karri og koriander - meget smakfullt.  Denne restauranten kan anbefales på det varmeste, se her  http://www.mehfel.no/




Nok en usedvanlig flott kulturell aften sammen med Dalia.  Jeg er så glad for at vi kan dele så mange store opplevelser sammen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar