onsdag 14. mars 2012

La Traviata

er en opera av Guiseppe Verdi. Den anerkjennes som en av operahistoriens fremste operaer, og har en enorm popularitet. Operaen ble uroppført 6. mars 1853 i Teatro La Fenice i Venezia, men var først en fiasko. Etter hvert oppnådde den imidlertid svært stor popularitet.

Operaen handler om selskapsdamen (prostituerte) Violetta Valery, og hvordan den fornemme faren (Giorgio Germont) til hennes kjæreste (Alfredo) forsøker å presse henne til å avslutte forholdet. Det vil skape skandale at sønnen er sammen med en selskapsdame. Violetta blir dødssyk, men alle rekker å tilgi hverandre før hun dør

La Traviata er en elsket opera i hele verden både på grunn av sin vakre musikk og dramatiske handling. Her, som i de fleste operaer, er kjærligheten lidenskapelig og forbudt og døden tragisk.


Vi så operaen i kammermusikkversjon i dette palasset her i Venezia.


De forskjellige aktene ble spilt i forskjellige saler og vi flyttet rundt, noe som var både spesielt og morsomt. Det var et lite orkester bestående av fire personer og kun tre sangere.



Dette var tydeligvis populært og forestillingen var utsolgt. Vi traff til og med to andre norske damer som gjorde seg til kjenne. ”Ja, nordmenn er det overalt”, sa jeg. ”Dessverre…..”, sa damene. Hva mente de med det mon tro?

En annerledes og morsom musikkopplevelse i spesielle omgivelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar