onsdag 28. mars 2012

Oslo-tur med Masooma

I dag har Masooma og jeg vært på Oslo-tur og besøkt Kunstindustrimuseet.

I forbindelse med Kong Haralds og Dronning Sonjas 75-års dager i 2012, har Regjeringen besluttet å gi kongeparet en rekke av utstillinger hvor gjenstander fra de kongelige samlingene presenteres. Utstillingen "Kongelige reiser 1905 - 2005"  gir et innblikk i det spesielle og praktfulle som kjennetegner kongelige reiser.

Utstillingen besto av tre deler - reisene til Haakon og Maud, Olav og Märtha og Harald og Sonja, samt en egen avdeling for kronings- og signingsreiser.

Dette var Norges-historie i praksis og svært nyttig for Masooma (som leser samfunnsfag og historie på Videregående) og en "gammel" norsk dame med litt spesiell interesse for det royale.

Karin og Masooma foran kroningskareten som ble benyttet i 1906.


I museets 4. etasje ligger draktgalleriet, og vi tok en tur opp for å se på kjoler fra Dronning Maud, Kronprinsesse Märtha og Dronning Sonja. Vi savnet imidlertid brudekjolene som vi trodde var her. Hvor er de?

 Dronning Sonjas gallakjoler.



Så gikk turen videre til Bjølsen og strøkskafeen "Mat og Mer", hvor vi spiste lunsj.   Masooma valgte lammeburger og jeg kyllingfilet, og vi avsluttet med en deilig gulrotkake på deling.

Da jeg spurte hvordan dagen hadde vært, sa hun at dette var noe helt nytt for henne og at hun likte det veldig godt. Vi har masse annet vi skal se i Oslo og omegn, så det blir nok flere turer fremover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar