lørdag 10. mars 2012

Vasaloppet 2012

Også i år ble det tur til Sälen og start i Vasaloppet for Alexander. Lørdag formiddag reiste Alexander, Marius og jeg som sjåfør østover, og var fremme ved 15 tiden. Denne gangen leide vi bobil fra en på Årnes. Ny og fin bil. Det er enkelt og greit å ha "huset" med seg og parkering i Sälen er like ved startområdet.

Lørdag morgen var det ca 15 minusgrader, flott vær og fine forhold. Alexander startet i gruppe 4 og fikk ca 3000 personer foran seg i starten. Totalt ca. 15000 startende. Rett etter startområdet er en relativ bratt stigning og det blir køgåing og derfor liten fart i begynnelsen. Se nederste bilde.

Alexander 200 meter før målpassering



Marius og jeg kjørte videre til Mora langs det meste av løypa og så løperne på flere steder. Vel fremme i Mora møtte vi Alexander og tiden han brukte i år ble 5 timer og 35 min. på 90 km. En halv time raskere enn i 2011. Flott gjennomført.










Rett etter starten



Hjemturen fra Mora blir lang hvert år, ca. 30 mil i "kassebil" , men det frister til gjentagelse også neste år, både for løper, hjelpemann og sjåfør. Hjelpemann (Marius) stiller neste år i sporet. Han gikk Vasaløpet i 2010.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar