lørdag 10. mars 2012

Giselle

er en ballett i to akter komponert av Adolphe Adam. I kveld har vi sett denne balletten på Teatro alla Scala her i Milano, og det var en fantastisk opplevelse. Ja, vi er enige om at dette var en nesten overjordisk opplevelse.

Dette er verdens mest berømte teater, og det var med ærbødighet vi steg inn i denne vakre og ærverdige teatersal. Her fikk vi virkelig en følelse av gamle dagers sosietetsliv.... (da var dette sentrum for byens sladder...) Det var publikum i alle aldre - svært mange unge og svært mange lekre damer med korte kjoler og skyhøye hæler. Vi hadde også pyntet oss for anledningen, men så allikevel ut som "tantene fra landet...."

Kulissene var nydelige, musikken vakker og melodiøs og danserne fantastiske. Balletten handler om kjærlighet og svik selvfølgelig, og er vakker og trist. Det var russiske dansere i hovedrollene, og de var helt utrolige. Vi felte en tåre da teppet falt! Dette kan ikke beskrives, men må oppleves. Det er noe helt eget med kulturopplevelser på de store verdensscener. Det er en egen klasse.

Nedenfor er noen bilder fra forestillingen.




Her er vi inne på La Scala.

Før forestillingen spiste vi deilig middag i restauranten på La Scala. Det er en av Italias beste chefs som styrer her, og vi koste oss med kalvefilet og deilige desserter.

Det har vært en ny flott dag her i Milano med sol fra klar himmel og utelunsj på en takrestaurant. Ellers har vi sett på en utstilling om den italienske families utvikling i filmen, og brudepar på rekke og rad til vielser i Palazzo Real.

Litt window shopping ble det også, men kredittkortet er fortsatt iskaldt.... Det skal sterke norske rygger til for å få til det....

Vi avsluttet dagen med en Campari på Piazza Duomo med utsikt til det flombelyste mesterverket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar