onsdag 14. mars 2012

Gran Teatro la Fenice

var høydepunktet og den store overraskelsen på vår rusletur i Venezia i dag.

Basilica di San Marco



Men vi startet dagen med et besøk i Basilica di San Marco. Vi hadde begge vært der tidligere, men kirken var allikevel en ny åpenbaring med sine fem kupler dekket innvendig av gullmosaikk fra 1100-tallet. Kirken er bygget på graven til apostelen Markus (hans levninger ble hentet fra Egypt i 828) og står som symbolet på den bysantinske påvirkning i Venezia. Vi kjøpte billetter til Pala d’Oro (alteret fra 1300-tallet) som var smykket med gull og glitrende edelstener.


Deretter tok vi heisen opp i Campanile (klokketårnet) – 96 meter høyt – hvor vi hadde en fantastisk utsikt over Venezia fra alle kanter. Alle tak er røde, og man blir slått av hvor stor denne byen er. Interessant er det også å notere at byen er spredt rundt på mange øyer og at det er svære klostere og kirker på hver øy.

Lunsjen inntok vi på en hyggelig cafe på en av Venezias mange piazzaer, og vi skeiet ut med pannekakedessert en mandag formiddag…..

Deretter var det flere kirker med fantastisk kunst, Chiesa di S. Vidal som var et vakkert konsertlokale, Chiesa di Santa Maria della Salute (barokk) med imponerende malerier av de store italienske mestere og Chiesa di Santo Stefano (gotikk) med takkonstruksjon som et skipsskrog .

Og så kom dagens bonus – Gran Teatro la Fenice - som italienerne hevder er en av de mest berømte scener i verden. Vi ble utstyrt med audioguide og kunne vandre rundt i teateret i vårt eget tempo. Dette er det vakreste vi noen gang har sett, og jeg skal ikke prøve å beskrive de vakre fargene og alt gullet. Teateret ble åpnet i 1790, og ble herjet av brann både i 1836 og 1996, men er fullt restaurert til sitt opprinnelige utseende. Etter den siste brannen, ble det åpnet for forestillinger igjen i 2004. Vi hadde ikke lagt inn operaforestilling her denne gang, men vi må tilbake. Vi vil så gjerne se La Traviata her!

Gran Teatro la Fenice



Det er så utrolig mye å se her i Venezia, så man kan reise tilbake og tilbake…. for vi må jo window-shoppe litt i alle de lekre butikkene også. Vi har spesielt festet oss ved en butikk som har sko i 10.000 kroners klassen, men vi har enda ikke sett en eneste kunde der inne.

Sko til 10.000 kroner...


Dagen ble avsluttet med kammerkonsert "De fire årstidene" av Antonia Lucio Vivaldi i Palazzo delle Prigioni (fengselet). Vivaldi er forøvrig født i Venezia i 1678. Konserten ble fremført av Collegium Ducale som består av musikere fra de beste orkestere i området. Veldig koselig avslutning på en strålende dag spekket med inntrykk.

Collegium Ducale


Ponte dei Sospiri (Sukkenes Bro)


Markusplassen med Basilica di San Marco og Campanile i bakgrunnen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar