onsdag 14. mars 2012

Venezia


Nå er vi kommet til Venezia – denne sangomsuste og flytende byen som er hovedstad i Veneto og omtales som ”Adriaterhavets Dronning”.

Vi tok toget fra Milano, og det var en fin tur på 2,5 timer med gratis vin ombord. Vel fremme på Santa Lucia stasjonen i Venezia, tok vi vannbuss til Markusplassen, og gikk derfra til Hotel Colombina. Dette er et nydelig hotell inneklemt i en smal gate like ved Sukkenes Bro.



Både Dalia og jeg har vært her flere ganger tidligere, men det var utrolig koselig å komme tilbake. Dette er en helt spesiell by med sine vakre og falleferdige palasser, Basilica di San Marco (Markuskirken), Ponte dei Sospiri (Sukkenes Bro), Palazzo Ducale (dogepalasset), massevis av kunstmuseer og kirker og de lekreste butikker med glass i alle former. Og så er alle de kjente italienske designerne selvfølgelig representert med egne butikker. Ingen problemer med å få svidd kredittkortet her…..

Vi har ruslet litt rundt og funnet palasset hvor vi skal på intimopera i kveld. Vi har også spist verdens deiligste italienske pizza og bare suget inn stemningen. Sol og klart vær, og i morgen er det varslet 25 varmegrader. Da blir det mer kunst og kultur.

Taxi holdeplass i Venezia


Bussholdeplass i Venezia

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar