onsdag 17. november 2010

Hilo, Hawaii Island

Ny dag, ny øy og nye eventyr. Hawaii Island eller ”The Big Island” er den største av øyene i Hawaii og dobbelt så stor som alle de andre øyene til sammen. Den består av fem vulkaner, hvorav tre er aktive.. Kilauea brøt ut i 1983 og utbruddet pågår fortsatt.

Vi er nå i Hilo - Hawaii’s nest største by med 38.000 innbyggere. Her regner det 278 dager i året, og det kan ikke beskrives hvor grønt og frodig det er her. Byen ble ødelagt av tsunamier både i 1946 og 1960, og i stedet for å bygge hus langs stranden er det nå parker der.

Hawaii er øya for det gode liv, og hippiene trives her. Mat finnes i massevis, da mango, bananer, avokado og all mulig annen frukt vokser over alt. Ikke trengs oppvarming av husene og ikke trengs klær. Her kan man leve på luft og kjærlighet, surfe litt og nyte livet. Vi så flere av det slaget på dagens tur. Herlige mennesker!!

Make love, not war!


Er Yngve Haagensen blitt hippie på Hawaii?


Arild, lava og palmer


Se røyken i bakgrunn


Vi kjørte langt kysten og så sjøen bryte mot lavakysten. Vi var også så heldige å se en koloni delfiner og en ”spinning dolphin” i naturen. Utrolig moro.

Det er ikke mulig å beskrive den frodige vegetasjon som er her. Dette må oppleves! Her finnes bl.a. 240.000 forskjellige orkidesorter ……





På turen stoppet vi ved en liten kirke som er flyttet to ganger p.g.a. vulkanutbrudd. Kirken ble bygget av misjonærer fra Boston, og var rikt dekorert innvendig. Nydelig! De av dere som tror at misjonærene bare gjorde gode ting, må tro om igjen. Misjonærene som kom til Hawaii på begynnelsen av 1800-tallet brakte med seg sykdommer som forkjølelse, og store deler av befolkningen på Hawaii døde da de hadde levd isolert og ikke hadde noe immunforsvar.



Vi sier det nok en gang: Skal man forstå Hawaii’s kultur og ånd, må man ut av Honolulu og Waikiki. Man må til ”The Big Island” hvor de første nybyggerne fra Polynesia slo seg ned. Hit kom Captain Cook i 1778 og hit kom de første misjonærene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar