tirsdag 2. november 2010

Houston

Houston er USA's oljehovedstad og 4. største by. Den har 2,1 mill innbyggere, men "greater" Houston har ca. 6 mill innbyggere. Byen er uoversiktlig, har vokst uten plan og det er få offentlige kommunikasjonsmidler. For å se Houston må turister kjøre bil og være forberedt på å kjøre feil mer enn en gang...... Selv med GPS og en meget god navigatør har vi erfart at dette stemmer.

Houston, Texas


Ja, ja.... Vår første natt i Houston var en skikkelig stormnatt. Det regnet "kattunger" og tordnet, men hva gjør vel det.

Vi kastet oss ut i Houston-trafikken i vår utmerkede leiebil....

Chevrolet Malibu - full size car


...og første stopp var "Museum of Fine Arts" - det eldste museum i Texas og et av de største i USA. Og dette var et flott og interessant museum. Her var det utrolige samlinger fra India, Korea, Indonesia og Latin-Amerika. Dessuten flere saler med tyske impresjonister og mye, mye mer. Vi så både Rembrandt, Rubens og Goya.... men ingen Munch.


Indonesian Gold Gallery

Vi avsluttet besøket med en hyggelig lunsj i museets restaurant og fortsatte til ...

Bayou Bend


..hvor en hyggelig "gammel" dame viste oss rundt i herskapsboligen til oljearving Ima Hogg. Her i USA er det vanlig at frivillige (docents) gjor slike jobber, og det var lenge siden denne damen hadde gått av med pensjon. Vi fikk se møbler, porselen og kunst fra forskjellige tidsepoker og kan bare tenke oss hvilken luksus de rike levde (og lever) i her borte.

Bayou Bend- hjemmet til oljearving Ima Hogg

Dagen ble avsluttet med et besøk på "The Galleria" - en typisk amerikansk shopping mall. Litt shopping ble det også.

Tilbake på hotellet var det gratis vin og litt snacks. Eieren hadde et glorete slips fordi det er valg her idag. Nå sitter vi og ser på resultatene, og republikanerne ser ut til å gjøre et godt valg. Dessverre... sier vi. Obama er tydeligvis mer populær "abroad" enn han er her hjemme i USA.

Nå driver republikanerne og snakker om gud og Thomas Jefferson på TV - vi blir helt matte.... Vi (i hverfall jeg) har et elsk/hat forhold til dette landet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar