søndag 7. november 2010

Memphis

Memphis har ca. 700,000 innbyggere og er mest kjent for Graceland, Elvis Presleys hjem. Det er mange ting å se i Memphis, men vi bestemte oss for å se Graceland og National Civil Rights Museum.

Vi innledet besøket i Memphis med å bo på Elvis Presleys THE HEARTBREAK HOTEL. Her var det Elvis i alle kanaler sammen med Elvis i interiøret. Vi spiste litt snacks og hygget oss til Elvis musikk på storskjerm. Vi fant ut at vi var litt for unge til å huske detaljene, men dette var bare deilig.....

Oh yeah !!!!

Relaxing at The Heartbreak Hotel

Lørdag morgen var vi tidlig ute i køen på Graceland. Fantastisk logistikk. Amerikanerne er eksperter på dette (selv Karin må gi dem ros.....)

Graceland


The living room

I Trophy room var det mange gull- og sølvplater fra Norge, noe vi selvfølgelig var stolte over.

The trophy room

Etter en rundtur i huset kom turen til Elvis's grav. Selv med kunstige blomster som kulisser var dette et rørende øyeblikk. Jeg tror ikke vi har forstått hvor stor Elvis egentlig var på sin tid. Vi felte en tåre her....

No comments - a moving moment


Familien Presleys grav


Så var det tid for bilsamlingen.....

Gladys car - Elvis ga bilen til sin mor Gladys


... og flyene (ja, det var to av dem)

Lisa Marie - Elvis' privatfly


Etter besøket på Graceland, var det tid for mer hsitorie på National Civil Rights Museum på Lorraine Motel (stedet hvor Marthin Luther King jr. ble skutt i 1968).

Museet var meget omfattende (som alle amerikanske museer er) og viste hele historien fra negrene kom til USA som slaver frem til dagens Obama.

Her er det mye å skamme seg over for amerikanerne, og det er utrolig å tenke på at dette er vår tid. Vi hørte jo om dette i Norge på 60-tallet, men Amerika var fortsatt veldig laaangt borte for oss.

Lorraine Motel

Her ble Martin Luther King jr. skutt 4.april 1968


Etter så mye historie og noen tårer var det tid for lunsj. Den ble inntatt på en meget spesiell restaurant/jazz club dekorert med halskjeder og julepynt. Maten var imidlertid god og servicen utmerket. Her koste vi oss sammen med fete amerikanske damer som drakk sprit midt på dagen mens de så på American Football.

Skikkelig "kitshi" restaurant


Etter lunsj kastet vi oss ut på motorveien igjen. Målet for dagen var Little Rock (hjemstedet til President Clinton) og her er vi nå

Vi har spist deilig middag på en sigøynerrestaurant. Her sto det et glass vin på regningen i stedet for en flaske. Vi betalte raskt og forlot stedet med et smil om munnen......

2 kommentarer:

  1. American football? Synd for dere at baseball-sesongen er slutt. Det er jo det som er America's favourite past-time! Ellers la også jeg merke til at det er påfallende mange gullplater fra Norge der ift mange andre land. Er nok noen lokale i Elvis-fanklubben her som har vært ivrige på å sende ting over. Det er mulig Elvis også var kjent i Europa på den tiden, men det er vanskelig å forestille seg hvor enorm han var i USA uten å ha vært på Graceland. Ble faktisk litt overrasket over at han var så stor... Dere har uansett det kanskje mest interessante museet igjen på Dealey Plaza og The Book Depository i Dallas, TX.


    Ellers en liten kommentar rundt borgerrettighetskampen i USA: Når ting publiseres skriftlig er det vel mer riktig å skrive de fargede og ikke negrene? ;) Og Obama er vel ikke etterkommer av slavene selv om han er farget.


    Alex

    SvarSlett
  2. Her er det mye å skamme seg over for amerikanerne, og det er utrolig å tenke på at dette er vår tid. Vi hørte jo om dette i Norge på 60-tallet, men Amerika var fortsatt veldig laaangt borte for oss.

    SvarSlett