fredag 5. november 2010

New Orleans

New Orleans er den største byen i Louisiana og har ca. 500.000 innbyggere. Den ble grunnlagt av franskmenn i 1718 undernavnet Nouvelle-Orleans, og de franske sporene er fortsatt synlige over alt. Byen er en turistmagnet og er kjent for sin løsslupne atmosfære, rike kulturliv (særlig musikk) og særegne mattradisjoner.

Flere nordmenn er æresborgere av New Orleans, bl.a. Frode Thingnæs og Stokstad Jensen Trad. Band. Og den mest kjente musikeren fra New Orleans er selvfølgelig Louis Armstrong.

New Orleans, Louisiana


Nedenfor følger noen flere glimt fra våre opplevelser i New Orleans. Vi bor i det berømte historiske distriktet French Quarter, og her er det utrolig mye rart å se. Musikk lyder både ute og inne og det myldrer av restauranter, cabareter, barer og juglebutikker. Byen er spesielt kjent for sitt karneval "Mardi Gras", og karnevalseffekter selges over alt.

En av mange juglebutikker


En blid trompetist som solgte CD'r til inntekt for fattige barn



Traffic jam in French Quarter


En annen spesiell ting i New Orleans er gravplassene. Grunnforholdene (sumpene) gjør at man ikke kan begrave mennesker (enten kommer de opp igjen eller blir alligatormat, sa guiden vår....), så de lager graver oppå bakken. Dette var noe av det første vi la merke til da vi kjørte inn i byen i går. Guiden holdt en lang orientering om familiegraver, ventegraver og graver for menigheter etc. Dette var spesielt, og det var mange vakre graver å se. Rett ved siden av en av de største kirkegårdene lå en svær bygning som var boliger for seniorer......

St. Louis Cemetry med seniorboligene i bakgrunnen


Som alle turister her i byen, måtte også vi til Cafe du Monde. Der serveres cafe au lait og beignets på fransk vis. Skrekkelig mye melis på kakene som vi fikk seks stk. av til to personer. Arild spiste faktisk to, mens jeg hadde mer enn nok med en.

Beignets på Cafe du Monde


Ved kafeen var det stort oppstyr p.g.a. opptak av en reklamefilm. Og der fikk vi øye på den norske regissøren Harald Schwart som med myndig hånd dirigerte troppene. Veldig artig for oss nordmenn å se en "very famous Norwegian" her. Vi tok selvfølgelig bilder.....

Filmregissør Harald Schwart

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar