mandag 8. november 2010

Little Rock

.. var en gang en døsig sørstatsby. Men det var før byens store sønn Bill Clinton ble USA's 42. president. Nå har byen blomstret med museer, livlige klubber, restauranter, kafeer og butikker. Vi ble meget positivt overrasket over Little Rock, og brukte søndag formiddag til en spasertur langs elven og over broene. Her var det historiske broer, skulpturpark, nytt amfiteater, Inland Marine Museum og masse informasjon om indinanernes historie og borgerkrigen.

Little Rock er hovedstaden i Arkansas og har ca. 183.000 innbyggere. Den har en dyster historie fra borgerrettskampen, og det var voldsomme opptøyer her i 1957 da byens borgermester nektet å etterkomme ordre fra President Eisenhower om å ta fargede inn på High School. Dette resulterte i at Presidenten sendte soldater til Little Rock for å beskytte "Little Rock Nine" (de første ni sorte studentene.)

Junction Bridge


Hovedgrunnen til vårt opphold i Little Rock var Clinton Presidential Center. Senteret ble åpnet i 2003 og viste Clintons presidenttid på en grundig og pedagogisk måte med ny teknologi og fine utstillinger. Huset var i moderne arkitektur, og utenfor var det en vakker park langs President Clinton Avenue.

Vi startet besøket med brunch i Restaurant "Forty Two" - her betalte vi ekstra for Cola og kaffe, men champagne var inkludert i buffeen. Synd vi skulle ut på en lengre kjøretur etterpå....

Clinton Presidential Center


Utenfor Clinton Presidential Center


Etter vår vurdering var Clinton en god President som utrettet mye både globalt, sosialt og økonomisk. Trist at han blir mest husket for Lewinski.... ("I did not have any sexual relationship with that woman.... Miss Lewinski!")

The Oval Office


The Oval Office


Nå nærmer vi oss Dallas, og i morgen er vi klare for mer historie.

1 kommentar:

  1. Jeg lærer hvertfall mye!


    Bente Helenesdatter Pettersen


    PERSONA GRATA
    tlf. 0047-95739209

    SvarSlett