fredag 19. november 2010

Kauai

The Western style...


Rundturen begynner å nærme seg slutten, og vi er nå kommet til den eldste og vakreste av øyene på Hawaii – Kauai.

Øya kalles ”Garden Island” på grunn av sitt rike jordsmonn og fantastisk frodige vegetasjon. Her høster man fire ganger pr. år. Øya har 55.000 innbyggere, vakre strender hvor man kan være helt alene, stupbratte klipper, en ”canyon” og det våteste sted på jorden. Det er flotte hoteller, golfbaner og masse aktiviteter her, men en avslappet atmosfære og herlige mennesker. Og her er verken kriminalitet eller reptiler. Reptiler finnes ikke på noen av de andre øyene heller. Vi kunne skrive mye mer om dette, men nøyer oss med å si at dette må være så nær Paradis det er mulig å komme.

Vi har benyttet dagen til en tur på hesteryggen. Turen gikk over folketomme strender, opp og ned daler og søkk. Usedvanlig flott. Skal man utvikle seg, må man gjøre noe man ikke har gjort tidligere. Dette var Arilds første forsøk som cowboy, mens Karin har gjort dette et par ganger tidligere. Vi hadde to dyktige, lokale guider og svært veloppdragne hester. Både cowboy Arild og cowgirl Karin greide dette fint.

Doskilt


Cowboy Arild


Disse områdene er yndete steder for filmopptak, og mange kjente filmer et tatt her, bl.a. Jurassic Park, King Kong, Pirates of the Carribean med min favoritt Johnny Depp og mange andre.

Sjåføren vår hadde imidlertid ikke mye pent å si om Tiger Woods. Han kommer hit i privatfly, kjøres i limousine og bor i de flotteste suiter, men gir ikke ”a nickle” i tips. Moren hans derimot og kona (nå tidligere kone) er svært vennlige…. (ble kanskje litt tips allikevel da….)

Nok en dag med eventyr her på Hawaii.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar